Edutainment  nyelvoktatás

Az edutainment nyelvoktatás olyan komplex megközelítésmód a nylevoktatásban, amely során az oktatók rugalmasan alkalmazkodnak ahhoz, ami a diákokat valóban érdekli, érinti, érzelmileg és intellektuálisan inspirálja.
Természetesen úgy, hogy az angol kommunikációs készségük fejlesztése van a fókuszban, továbbá úgy, hogy ismereteik, kritikai gondolkozásuk, egymás irátni megértésük, érdeklődésük mélyül, színesedik, színvonalasabbá válik.


Székely Martin

A videóban Martin 5 olyan dolgot említ, amit a nyelvtanulás teljesen megváltoztatott az életében. 

5 angol szó Martin ajánlásával

Ti ismeritek ezeket a szólásokat? 5 szólás angolul!

Két hasonló mondat, mégis hatalmas különbség. Ti meg tudjátok fejteni?

Interjú Trunk Tomival

Martin ezúttal Trunk Tomival beszélgetett (1. rész), akinek a karriere nyelvek nélkül biztos, hogy nem lenne most ott, ahol. 

Trunk Tomi a fiatalok körében Dablty néven ismert, közkedvelt youtuber, aki már 14 évesen könyvet adott ki, és most készíti a másodikat. Mindkettőben szerepet játszottak a nyelvek. Hogy hogyan? Megtudhatjátok a beszélgetés 1-2. részében.

Ne feledjétek: A nyelvtudás kincs és a legrosszabb helyzetből is van kiút, ha az ember tanulásra adja a fejét!


Tomi és Martin beszélgetése folytatódik (2. rész) - Martin ezúttal azt kérdezte Tomitól, hogy miben változott meg az élete a német nyelvnek köszönhetően.


A sorozat 3. részében Tomi elmondja, hogyan kapcsolódott össze életében a kitartás és a német nyelv ismerete.

A sorozat utolsó epizódjában Tomi tanácsokkal látja el a nyelvtanulókat és elmondja, miért elengedhetetlen ma már legalább 1 nyelvet beszélni.

Interjú Bocor Ráhellel

Legújabb sorozatunkban Martin Bocor Ráhellel fog beszélgetni, aki nem csak hatalmas utat járt be személyiségének fejlődésében, de története sokakat inspirálhat. Az első epizódban Ráhel megosztja veletek azt, hogy mi az az 5 dolog, ami megváltozott az életében a nyelvek ismerete miatt.

De hogy ki is Ráhel és milyen tanácsokkal szolgál ő nektek, az a videósorozat 2. részéből kiderül. 

Újabb érdekes infókat tudhattok meg Ráhelről a 3. epizódban.


Angol nyelvi játékok Székely Martinnal

Ki vagyok? - Játssz Martinnal! - 1. epizód

Martin különböző hírességek bőrébe fog bújni, nektek pedig ki kell találni, vajon ki is Martin az adott videóban. 

Melyik mondat a helyes? - Játssz Martinnal! - 2. epizód

Martin két mondatot állít egymással szembe, ezekből pedig csak egy a helyes. Vajon melyik?

Brit vagy amerikai angol? - Játssz Martinnal! - 3. epizód

Martin az amerikai és a brit angolt állítja egymással szembe - természetesen ezúttal is úgy, hogy titeket invitál egy játékra.


Ki vagyok? - Játssz Martinnal! - 4. epizód

Martin egy újabb "híresség" bőrébe bújt, vajon kiről is van ezúttal szó?

Melyik a helyes? - Játssz Martinnal! - 5.epizód

Martin újból két mondatot állít egymással szembe, ezekből pedig csak egy a helyes. Vajon melyik?

Brit vagy amerikai angol? - Játssz Martinnal! - 6.epizód

Martin újból az amerikai és a brit angolt állítja egymással szembe - természetesen ezúttal is úgy, hogy titeket invitál egy játékra. Jó szórakozást, akarjuk mondani: have fun!

Who am I? - Játssz Martinnal! - 7. epizód

Vajon ezúttal kinek a bőrébe bújt Martin? 


Egyéb nyelvi játékok/érdekességek

Shakira neve mindannyiunknak ismerős, imádjuk őt. Ebben a videóban az ő titkait és tippjeit hallhatjátok/láthatjátok a nyelvtanulással kapcsolatban - hiszen Shakira spanyol anyanyelvű, neki is meg kellett tanulnia angolul.

Hallottatok már Sofia Vergaráról, a Modern Family Gloriájáról? Ha nem, itt az idő megismerni, ki is ő.

Sofia Kolumbiában nőtt fel, viszont kéttannyelvű (spanyol és angol) iskolában kezdte meg tanulmányait. Tehetségét tanárai korán felfedezték és Sofia pedig egyre magabiztosabb lett az angol nyelv területén. Önbizalma és nyelvtudása odáig vezetett, hogy az Amerikai Egyesült Államokban kapott film- és sorozatszerepeket, majd 2009-ben a Modern Family című sorozatban alakított Gloria Delgado-Pritchett szerepe világszerte ismertté és elismertté tette őt.
Sofia Vergara története a tökéletes példa arra, hogy nyelvet tanulni igenis érdemes.


Arnold Schwarzenegger. Testépítő, politikus, színész, kiváló üzletember és amerikai kormányzó. Tudtátok azonban, hogy Arnold valójában osztrák származású és nem is olyan messze kis hazánktól, Graz mellett született?
Bizony, Arnold tudta, hogy a sikerhez az angol nyelven keresztül vezet az út.

Már 10 évesen arról álmodott, hogy egyszer az Egyesült Államokban fog élni. 21 évesen az USA-ba költözött és ALIG BESZÉLT ANGOLUL.

"...to make it in business and Hollywood, I knew I had to take English lessons, speech lessons, accent-removal lessons - anything to improve my chances of success."

Azt hiszem, nála kevesebb olyan remek példát tudunk felhozni, akinek története motiváló lehet mindenki számára.

Ha szeretnétek többet olvasni Arnold Schwarzenegger-ről, itt megtehetitek:
https://www.schwarzenegger.com


A MindenkiÉRT Alapítvány I. Nyári Tábora 2020. augusztus 24-25-26.


Három napos nyelvi tábort szervezett a MindenkiÉRT Alaítvány a DEKRA Akademie Kft. és a CauseArt Platform segítségével, 8 Cseppkő Gyermekotthonos fiatalnak Budapesten.

A táborban a gyerekek minden délelőtt angol nyelvi órákat vettek 2 kiváló pedagógustól: Endre Judittól és Székely Martintól, majd délután minden nap jött 1-1 inspiráló előadó, aki a nyelvtanulás fontosságáról mesélt, illetve elmesélte, hogy az ő életében miért volt fontos az idegen nyelv ismerete. Így vendégünk volt Novák András, haditudósító, Villám Géza, a Budapest-Bamako Rally megálmodója és Freddie, zenész, énekes is.

A tábor vendége volt továbbá Décsi András és Bochor Ráhel is, de a DEKRA önkéntesei: Szívós Zoltán és Buzásiné Fülöp Beáta is segítették a munkánkat.

A tábor főhadiszállása a Pozsonyi úti CinCin Bisztró volt, aki nem csak helyszínnel, hanem finom ételekkel is ellátta naponta többször a táborozókat.

A gyerekek már a tábor első napján nagyon érdeklődőek voltak a fotózás, videózás iránt, így kedves barátunk, Lakos Gábor, a 168 óra képszerkesztője, fotósa volt olyan kedves, hogy eljött és bevezette a gyerekeket a fotózás rejtelmeibe, fotózással kapcsolatos történeteivel. 

A tábor abszolút fénypontja és egyben záró akkordja az volt, amikor 6 db Mustanggal megjenetek a Mustang Hungary Team - Az igazi Mustang Lovagok Facebook csoport tagjai, akik Farkas Viktor barátunk vezetésével megmutatták csodás járgányaikat a gyerekeknek, aki nemcsak, hogy beleülhettek az autókba, de a fiúk még egy körre is elvitték az összes gyereket a városba. 6 Mustang konvoj a városban?! Őrület volt! A gyerekek (is) imádták!

Iszonyúan élveztük mi is és a gyerekek is a tábort! Reméljünk, tudtunk egy kis útmutatást adni nekik arról, hogy az idegen nyelv ismerete számukra is kitörési lehetőség és perspektíva lehet! Hajrá fiatalok!

A fotók és videók folyamatosan érkeznek!


Ismerjétek meg angoltanárunkat, Endre Juditot!

Martin ezúttal Endre Judittal beszélgetett, aki nem csak angoltanár, de kulturális antropológus is. Több évtizedes tapasztalatát és empatikus személyiségét osztja meg Judit jövő héten Martinnal együtt az első angol nyelvű MindenkiÉrt táborban, melyről hamarosan több infót is hallhattok/láthattok. Fogadjátok szeretettel Endre Juditot! :)

MindenkiÉrt I. Nyári Tábor - Martin összefoglalója

MIKOR HASZNOS HA BESZÉLSZ NYELVEKET

utazáskor

álláskereséskor


barátságok kötésekor


továbbtanuláskor

önbizalom növelésekor